31 Ağustos 2013 Cumartesi

Lazerle Sivilce İzi Tedavisi


Lazerle Sivilce İzi Tedavisi

Cildinizde yüzeysel veya orta derinlikte sivilce izleri var ise ve bu izlerden kurtulmanın yollarını arıyorsanız, gelişen teknoloji ile birlikte artık lazer ile sivilce izi tedavisi yapılıyor. Lazer ile yapılan tedavilerde çok derin yara izlerinde bile tamamen iyileşme sağlanamasa da lekelerin görüntüsünde gözle görülür bir azalma meydana geliyor.

Lazerle sivilce izi tedavisi lazer ışınlarını kullanarak ciltteki skar dokuyu yani lekeli dokuyu kaldırma işlemidir. Bu işlem cilt soyma işlemi olarakta bilinir. En yeni teknolojiye sahip fraksiyonel lazer cihazlarıyla uygulanır. İşlem yapılırken, lazer ışınları ciltteki dokuların içine girer ve girdikleri bölgelerdeki dokulara hasar verirler. Lazer ışınlarının girmediği sağlıklı dokular ise ciltteki kolajen oluşumunu tetikleyerek hasar gören bölgelerin iyileştirilmesini sağlar ve ciltteki tahrip olmuş dokuyu yeniler. Lazerle sivilce tedavisi fraksiyonel lazer yöntemi ile yapıldığında iyileşme süreçleri çok hızlıdır ve tedaviye yanıt alma ihtimali ablative lazerlere göre çok daha yüksektir.

Ablative lazerlerde uygun bir derinlikte cildin üst tabakasını soyma mantığıyla tedavi uygularlar ancak, iyileşme süresi 6 ayı bulur ve ciltte aşırı tahriş meydana getirir. Bu nedenle lazerle sivilce tedavisi yaptıracaksanız fraksiyonel lazerle tedavi olmayı tercih etmelisiniz.

Sivilce tedavisinde lazer kullanıldığı zaman sadece sorunlu bölgeye lazer atışı yapılabilme imkanı olduğu için, cildinizdeki sağlıklı bölgeler herhangi bir hasara uğramazlar. Cildin daha derin tabakalarına ulaşabildikleri için derin akne izlerinde gözle görülür iyileşmeler olur ve kısa zamanda tedavinize sonuç alırsınız, cildiniz ise ortalama 2 hafta içerisinde toparlanarak eski haline döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder